Tarot és Tudatos Teremtés

Új megközelítés: Teremtésorientált Tarot koncepció

Több száz év alatt erősödött fel az az energia, ami összekapcsolja a Tarot szellemiségét a jövendőmondással. Nehéz elvonatkoztatni ettől, amikor a kezünkbe vesszük a kártyát. Miért is mondanánk, hogy „hagyjuk ki a jövőre vonatkozó részt, azt majd én megálmodom magamnak”, mikor ez a legizgalmasabb része az egésznek. Aztán ránk törne a kétség, hogy mi van akkor, ha a Tarot mégis jó előrejelzéssel szolgált volna, mi pedig nem tudjuk az álmainkat megvalósítani. Ugye, mekkora dilemma?

Tudom, hogy eleinte nagyon furcsa tudatosan gondolkodni a jövőnk felől, hiszen ehhez egyáltalán nem vagyunk hozzászokva, nem is tudjuk egészen biztosan, van-e hozzá „jogunk”. Mi a garancia arra, hogy szándékaink idővel megjelennek? És miért ne használjuk a Tarot-t arra, amire lehet: többek között például a tendenciák feltárására?

Ha jobban belegondolunk: nem különös, hogy a múltat és a jelent észleljük, a jövő pedig majd hoz, amit hoz? Egyszerűen csak nem ismertük eddig a jövő érzékelésének módját, közben a múlt folyamatosan merült feledésbe, a jelenben pedig nehéz így megtartani önmagunkat.  De ha elkezdjük hallani és érteni, amit mindennel kapcsolatban gondolunk, akkor egyre mélyebb szinten tárjuk fel a tudatalattinkat, egyre közelebb kerülünk valódi lényegünkhöz, egyre fénylőbb lesz a tudatunk, egyre inkább feldereng, honnan érkeztünk, és egyre erősebb lesz bennünk a bizonyosság afelől, ahová tartani kívánunk.

A Teremtő–Tarot-Modellezés nem más, mint ennek a bizonyosságnak a begyakorlása, miközben kezdünk ráeszmélni, kik is vagyunk valójában.

Ezekkel a gondolatokkal invitállak Téged arra, hogy tapasztald meg, milyen érzés, amikor Te állítod fel életed potenciáljait a Tarot-nak.
Milyen érzés, amikor végre elismered teremtő mivoltodat?