Új megközelítés:
Teremtésorientált Tarot koncepció

Sokan úgy képzelik, a Tarot feladata a jóslás. Mások azt vallják, ez egy önismereti eszköz, amely szintén tartalmazza a jövőorinteltált megközelítést. Érdekes az emberi gondolkodás, amikor is azt hisszük, hogy a múltat és a jelent ismerjük, a jövőt viszont nem. Valójában a múltból is csak annyit érzékelünk, amennyi benyomás keletkezett bennünk. Talán sokkal több alternatíva van visszamenőleg a múltunkra is, és talán sokkal több befolyásunk van a jövőnkre, mint azt gondolnánk. Egy bizonyos: a Most; a pillanat, amelyet képesek vagyunk megragadni és használni idővonalunk átrendezése érdekében.

 

A Tarot valódi rendeltetése másban rejlik. A Föld valósága átlépett egy pontot, és most már gyökeret vert az Új Tudatosság ezen a bolygón. Az emberek kezdik felismerni saját értékességüket és képességüket arra vonatkozóan, hogy mit képesek saját – így a Föld valóságával – egyaránt tenni. Az Új Ember mint Valóságteremtő lép elő, aki tiszteli a múltat, használja a jelen energiáját és figyelmét békés kimenetelre irányítja.

 

A Tarot valóban önismeret. Jobban megértheted általa, hogy éppen milyen energiát képviselsz, vagyis hogyan és mennyire tudatosan használod fel a jelen pillanatodat saját érdekedben. Hiszen minden, ami gondolatként, érzésként, reakcióként, képzelődésként, vágyként, emlékként, szavakként vagy cselekedet által stb. összeáll benned, létrehoz egy bizonyos vibrációt arról, ahogyan érzed magad, és ahogyan viszonyulsz az élet minden szegmenséhez. Ez egy energia minőség, ami újra és újra lefordítódik a fizikai valóság szintjére. Megteremted általuk saját valóságodat. Ha lényegében változtatsz a vibrációd minőségén, megváltozik az életed. Ha meg akarod változtatni az életed, de nem használod gondolati energiádat arra, hogy a kisugárzásod eltolódjon egy magasabb öröm frekvenciára, akkor nem érhetsz el tartós eredményt.

 

Amikor megérted, újra és újra, ki is akarsz lenni és mire vágysz valójában, majd azt makulátlan tisztasággal őrzöd önvalóddal való kapcsolatodban, akkor azt is képes leszel megérteni, mit kell tenned a maga idejében. A Tarot valódi rendeltetése abban rejlik, hogy amikor érted, mit szeretnél elérni vagy magadévá tenni életélményeidben, akkor ő feltárja azokat a figyelmedet meghatározó tendenciákat (fókuszbeállítás), amelyekkel hatékonyan tudsz dolgozni folyamatosan fejlődő (javuló, bővülő) valóságod megtapasztalása érdekében.

Bátorítalak arra, hogy amikor a kezedbe veszed a Tarot-t, ahelyett hogy azt kérdeznéd, mi vár rád,
mondd meg neki, mit szeretnél, és figyeld meg, milyen válaszokat kapsz!